HOITO-OHJEITA HIUSTENPIDENNYKSILLE

Pidennysten hoito on sekä hiusten että kiinnityksen pysyvyyden kannalta tärkeää.

 1. Pesu Älä pese hiuksia ensimmäiseen 24 tuntiin tuntiin pidennysten laitosta. Hiuksia ei tule pestä liian usein kiinnitykseen ja hiuksiin kohdistuvan liiallisen rasituksen vuoksi – 2-3 kertaa viikossa yleensä riittää. Jos päänahkasi hikoilee tai rasvoittuu helposti saattaa tali liukastuttaa hiusta ja vaikuttaa kiinnityksen pysyvyyteen. Tällöin hiusten pesu on tarpeen useammin (käytä hellävaraisia rasvoittuvien hiusten hoitotuotteita jotka hillitsevät talin eritystä ja rauhoittavat päänahkaa. ÄLÄ pese hiuksia pää alaspäin. Käytä vain hiustenpidennyksille suositeltavia mietoja hoito- ja muotoilutuotteita. Esimerkiksi öljypitoiset ns. silottavat tuotteet sekä erityisesti alkoholia sisältävät tuotteet saattavat vahingoittaa pidennystä. Älä käytä syväpuhdistavia tai rakennepaikkaavia tuotteita hiustenpidennyksiin! Pese päänahka varovasti sormilla haroen kiinnityskohtien välistä – älä laita tuottetta suoraan kiinnityskohtaan. Älä hiero shampoota latvoihin, shampoo pesee latvat huuhdellessa.  Huuhtele hiukset päänahkaa myöten huolellisesti, jotta kiinnityskohtiin ei jäisi hoito ja muotoilutuote jäämiä. Hoito- ja muotoilutuote jäämät voivat vaikuttaa pidennysten pysyvyyteen sekä ärsyttää päänahkaa. Pesuveden tulisi olla noin 40ºC.

2. Harjaus & hoito

Hiukset tulee harjata ja selvittää huolellisesti, mutta hellävaraisesti aamuin ja illoin sekä ennen pesua luonnonharjaksella tai ns. aukikampausharjalla. Harjaa hiukset aina latvasta lähtien. Älä koskaan harjaa hiuksia märkänä – tällöin hiukset saattavat katkeilla sekä pidennyksen kiinnityskohtaan voi kohdistua liikaa rasitusta joka vaikuttaa niiden pysyvyyteen. Jos hiuksissa on takku PIDÄ sitä selvittäessäsi kiinnityskohdasta kiinni sillä tämä vaikuttaa myöskin pidennysten pysyvyyteen. Takkujen ehkäisemiseksi tai niiden selvitystä helpottamaan tulee käyttää jätettävää hoitosuihketta tai voidetta. Kuivaa aina hiukset ja kiinnityskohdat hiustenkuivaajan viileällä puhalluksella lähes kuiviksi. Kiinnityskohtiin jäävä liiallinen kosteus voi haurastuttaa niitä. ÄLÄ koskaan mene nukkumaan märillä hiuksilla koska se haurastuttaa hiuksia ja kiinnityksiä! Yöksi hiukset tulee letittää kevyesti.

Muita ohjeita:  

Suojaa hiukset kuumuudelta  saunaan tulee mennä mielellään kuivin hiuksin ja suojata ne pyyhkeen sisään jotta hiukset ja kiinnitykset eivät rasitu. Suojaa hiukset kloori- ja merivedeltä.  Jos hiuksia värjätään EI väriainetta saa mennä kiinnityskohtiin! Väriaineiden sisältämät ainesosat voivat vaurioittaa kiinnityskohtaa! Jos hiusten sävyä joudutaan muuttamaan käytä värjäykseen kevytvärejä,  pidennyshiusta ei tule vaalentaa. Kaikki värjäykset tapahtuvat aina OMALLA VASTUULLA . 

Vältä turhaa kostettelua kiinnityskohtiin. Kiinnityskohdat kestävät normaalia koskettelua mutta esim. sinettejä ei tulisi pyöritellä sormien välissä.

Pikkulettien hoitoon käytä LAIMENNETTUA SHAMPOOTA. Hoitoaineen lisääminen EI ole suositeltavaa, liukkaista hiuksista luisuvat letit helpommin pois.

Kuitulettien kesto on aika yksilöllistä ja vaihtelee 4- 8 kk. välillä. Kesto riippuu omien hiusten kasvunopeudesta ja vahvuudesta. Kestoikää voidaan pidentää ns. tekemällä niille välihuoltoa, tarkoittaen että poistetaan pitkäksi venyneet letit ja sellaiset joista omat hiukset on alkaneet hapsottaa läpi. Muutaman kymmenen kuituletin vaihtaminen kohentaa ilmettä huomattavasti.

Minkälaisia ongelmia kuituletteihin liittyy?

Kuitulettien haitallisuudesta liikkuu monia huhuja, tunnetuin niistä on hiusten lähtö tai että oma tukka pitäisi kuitulettejä varten lyhentää. Letitysmenetelmiä on hyvin monia. Letit voi tehdä omiin hiuksiin lisäämättä niihin kuituja mutta silloin lettien kesto ei saisi olla 1-2 kk pitempi, lisäksi luonnonletistä tulee nopeasti epäsiisti. Luonnonletti yhdistettynä kuituun pitää letit siistinä ja suojaa hiuksia UV-säteilyltä.

Varsinkin värjäyksen seurauksena tai kemiallisesta käsittelystä vahingoittuneet hiukset on suositeltava kasvattaa kuitulettien suojassa. Ihmiseltä irtoa normaalisti noin 50–100 hiuskarvaa päivässä ja yleensä me emme edes huomaa niitä.

Kun hiukset on letitettyinä esim. 6 kk jakson eivät irtoavat hiuskarvat pääse putoamaan yksitellen vaan ne vapautuvat vasta kun kuituletit poistetaan, määrä on päivittäistä lukua huomattavasti suurempi ja siitä juontaa myös väärinkäsitys hiustenlähdöstä kuitulettien takia.

Afrolettien ottamista EN suosittele henkilöille joilla on hento hiusjuurirakenne tai on normaalia runsaampi hiustenlähtö tai taipumus kaljuuntua. Kuitulettien paino edesauttaa siinä tapauksessa hiustenlähtöä.